Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Omheining.be
banner image

Tuinomheiningen

Tuinomheiningen bakenen je tuin af en verhogen de privacy. Ze zijn te verkrijgen in heel wat stijlen, materialen en kleuren. De keuze voor een specifiek materiaal is afhankelijk van je budget, de stijl van je woning en je persoonlijke smaak.

 

Waarom kiezen voor tuinomheiningen?

tuinomheining plaatsen – Privacy: een omheining plaatsen zorgt voor een verhoging van de privacy.

– Veiligheid: kinderen en dieren lopen niet zomaar de straat op.

– Vermindert geluid: een omheining voor je tuin zorgt ervoor dat je minder last hebt van straatlawaai.

– Duidelijke afbakening: een tuinomheining is een duidelijke fysieke afbakening van je tuin. Daardoor wordt het voor anderen duidelijk waar jouw eigendom begint.

– Grote materiaalkeuze: voor een tuinomheining kan je kiezen uit heel wat materialen en kleuren. Daardoor is er voor elk budget en stijl een gepaste tuinomheining te vinden.

 

 

Omheining voor de tuin: prijs & materialen

Een omheining in de tuin is te verkrijgen in heel wat materialen en prijsklassen. Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Welk materiaal je kiest, is afhankelijk van de stijl van je woning en je persoonlijke smaak.

 

tuinomheining in beton 1) Beton

Wanneer je een sterke tuinomheining zoekt die lang mee gaat en die je niet hoeft te onderhouden dan is een afsluiting met betonplaten misschien interessant. Beton is tegenwoordig in allerlei attractieve afwerkingen te koop waardoor je altijd wel een uitvoering kunt vinden die bij de stijl van je tuin past. Beton gaat een leven lang mee en mocht je na een aantal jaar de kleur beu zijn dan kun je de afsluiting gewoon overschilderen met een muurverf naar keuze.

Gemiddelde prijs: € 40 à € 50 per lopende meter voor gladde betonplaten

Vraag gratis offertes voor tuinomheiningen in beton.

 

omheining tuin met hout 2) Hout

Een tuinafsluiting van hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Bekend zijn de houten tuinschermen van hardhout of geïmpregneerd hout. Ze zijn eenvoudig tussen houten palen te bevestigen, maar kunnen ook met beton worden gecombineerd. Daarnaast is ook kastanjehout en bamboe mogelijk. Maar ook boomschors afsluitingen in schanskorven zijn een te overwegen optie. Ze ogen modern en zijn zeer sterk.

Gemiddelde prijzen: € 35 à € 40 per lopende meter voor geïmpregneerde houten omheiningen.

Vraag gratis offertes voor houten tuinomheiningen.

 

composiet scherm 3) Kunststof

Ben je een liefhebber van moderne materialen en zoek je een omheining die je nooit hoeft te oliën of beitsen? Dan is een omheining van kunststof ideaal. Je kan kiezen uit PVC en composiet. Tegenwoordig zijn er leuke sierhekwerken van PVC voor de tuin te koop. Deze zijn voornamelijk interessant als lage afscheiding in de voortuin. Voor een grote afsluiting, kies je het best voor composiet. Deze zijn zeer robuust, gaan lang mee en hebben een mooie houtlook.

Gemiddelde prijs: € 75 à € 110 euro voor composieten tuinomheining van 180 x 180 cm.

Vraag gratis prijzen op maat voor kunststof tuinomheiningen

 

tuinomheining met draad 4) Tuinomheining met draad

Met een draadafsluiting kan je op een goedkope manier grote stukken grond omheinen. Tuinomheiningen met draad zijn onderhoudsvrij en gaan tot wel 50 jaar mee. Om deze tuinomheining wat op te fleuren, kan je klimplanten gebruiken. Hierdoor krijg je een mooie, groene afsluiting. Om hun uitstraling te behouden, moet je regelmatig snoeien. Een bekend en kwalitatief merk van tuinomheiningen met draad zijn de  Bekaert omheiningen.

Gemiddelde prijs: € 50 à € 75 (incl. btw en plaatsing) voor een draadafsluiting + bovenbuis + betonplaat

Vraag prijzen op maat van bedrade tuinomheiningen.

 

 

Tuinomheining plaatsen

Hoe een tuinomheining geplaatst wordt, is afhankelijk van het materiaal waaruit ze gemaakt zijn. Beton, hout en kunststof hebben een verschillende plaatsingswijze. In het artikel ‘omheining plaatsen’ ontdek je alle mogelijke uitvoeringen en hun prijzen.

 

Beton

Voor het plaatsen van een omheining in beton zijn er graafwerken nodig. De schermen moeten loodrecht in de grond geplaatst worden. Omdat het een precisiewerk is, vereist het enige ervaring om de plaatsing tot een goed einde te brengen.

 

Hout

Bij het plaatsen van een houten tuinomheining, komen er meestal geen graafwerken aan te pas. Tenzij je kiest voor een omheining in hout met beton. Voor een mooi resultaat blijft een professionele plaatsing niettemin aangewezen.

 

Draad

Een tuinomheining in draad is te verkrijgen in verschillende varianten. De meeste draadafsluitingen worden in verankerd in de grond met behulp van gebetonneerde palen.

 

Kunststof

Voor de plaatsing van kunststof tuinschermen wordt er vaak gebruikt gemaakt van palen met gleuven, waarin de schermen geschoven worden. De meeste planken of schermen zijn voorzien van een tand-en-groefsysteem, waardoor ze makkelijk in elkaar kunnen geschoven worden.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers