Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Omheining.be
banner image

Omheining draad

Een tuinomheining met draad blijft het goed doen. Het is dan ook relatief goedkoop, makkelijk te plaatsen, duurzaam én onderhoudsvriendelijk. Bovendien heb je bij een draadomheining heel wat keuzemogelijkheden op vlak van vorm, formaten en afwerking. Alles over de mogelijkheden, prijzen en eigenschappen van een omheining met draad ontdek je hier.

Ga snel naar: Uitvoeringen & PrijsVoordelenDraadomheining ondoorzichtig makenDHZ of vakman?

Omheining draad prijs & uitvoeringen

In principe maakt men het onderscheid tussen 2 soorten draadomheiningen, omheining draad op rol en draadpanelen:

Soort draad omheining
Gemiddelde prijs per lopende meter
(incl. plaatsing en btw)
Draadomheining op rolStandaard omheining draad € 30 à 45
Omheining draad + bovenbuis€ 45 à 50
Omheining draad +
bovenbuis + betonplaat
€ 50 à 75
Draadpanelen€ 70 à 90

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. De prijzen zijn ook sterk afhankelijk van de hoogte en lengte van de omheining, de bereikbaarheid van de locatie, de voorbereidende werken die nodig zijn, … Wil je zeker zijn van een exacte prijs op maat van jouw project? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij gespecialiseerde plaatsers via de offertepagina.

 

1. Draadomheining op rol

Bij draadomheining denken heel wat mensen automatisch aan het omheining gaas dat je kan kopen op rollen. Je kan deze op verschillende manieren plaatsen:

 

A. Standaard omheining draad

Dit is zonder twijfel de snelste en goedkoopste manier om jouw tuin van een omheining te voorzien. Voor de bevestiging betonneert men palen in de grond, waarna het gaas eraan wordt opgespannen. Omheining gaas bestaat er in allerlei uitvoeringen, met verschillende maasgroottes en draaddiktes. Het sterkste gaas is dat met de kleinste mazen en dikste draden. Afhankelijk van het doel van de omheining en het gewenste uitzicht kan je zelf een variant kiezen. Wil je de gaas omheining extra verstevigen, dan kan je deze voorzien van een bovenbuis en/of betonplaat (zie onder).

Richtprijs standaard omheining draad: ± € 30 à 45 per lopende meter (incl. btw en plaatsing)
Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

B. Omheining draad met bovenbuis

Om het geheel sterker te maken kan men een metalen buis bovenop de draadomheining plaatsen. De bovenbuis voorkomt dan doorbuiging van het gaas en zorgt ervoor dat de omheining eventuele aankleding zoals rietmatten, begroeiing, … kan dragen. Je kan ook kiezen voor een bovenbuis omwille van het uitzicht, omdat het voor een mooiere afwerking zorgt.

Richtprijs omheining draad + bovenbuis: ± € 45 à 50 per lopende meter (incl. btw en plaatsing)
Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

C. Omheining draad met betonplaat

Een betonplaat wordt onderaan de draadomheining, deels in de grond geplaatst. Je krijgt zo een sterkere en stabielere constructie die beter bestand is tegen allerlei weersomstandigheden. Het is ook voordelig voor het onderhoud omdat gras en onkruid niet meer tussen de mazen kunnen groeien. Verder hoef je niet meer te vrezen dat dieren via de onderkant van de draad ontsnappen of binnendringen. Ook het beschadigen van de omheining draad tijdens het maaien van het gras is verleden tijd.

Richtprijs omheining draad + bovenbuis + betonplaat: ± € 50 à 75 per lopende meter (incl. btw en plaatsing)
Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

OOK NOG DIT: Welke draad is geschikt voor een tuinomheining?

Kies je voor een omheining met draad op rol, dan moet je ook het soort gaas kiezen. Voor tuinomheiningen wordt doorgaans gekozen tussen tuingaas of harmonicagaas.

Standaard tuingaas heeft rechthoekige mazen. Voor een rol van 25m x 1m betaal je gemiddeld € 40 tot € 150. Harmonicagaas wordt ook wel tennisdraad of vierkantvlechtwerk genoemd. Je herkent het aan de ruitvormige mazen. Het is duurder dan tuingaas, maar ook veel steviger. Voor een rol van 25m x 1m betaal je gemiddeld € 60 tot € 100. Een populair merk van omheiningsgaas is Bekaert.

Meestal worden tuingaas en harmonicagaas standaard verzinkt en gecoat. Draad verzinken doet men om roestvorming te voorkomen. Bij het coaten van gaas brengt men d.m.v. plastic of poederverf een kleurlaag naar wens aan. Zowel tuingaas als harmonicagaas zijn beschikbaar met verschillende maaswijdtes en draaddiktes. Benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw wensen en mogelijkheden? Vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende vakmannen via de offertepagina.

 

2. Draadpanelen

Draadpanelen zijn duurder, maar wel stabieler, steviger en vormvaster in vergelijking met draadomheining op rol. Er zijn ook meer afwerkingsmogelijkheden. Een recht draadpaneel, gebogen draadpanelen, … Afhankelijk van je eigen wensen kies je een variant.

Net zoals omheining gaas op rol, zijn ook draadpanelen beschikbaar met verschillende maasgroottes en draaddiktes. Omdat ze al stevig zijn en je de draad niet meer hoeft op te spannen, zijn draadpanelen in principe makkelijker te plaatsen dan gaas. Ze worden bevestigd met beugels of een kliksysteem, waarna ze met beton in de grond worden vastgezet.

Richtprijs draadpanelen : ± € 70 à 90 per lopende meter (incl. btw en plaatsing)
Vraag vrijblijvend offertes op maat aan via de offertepagina.

 

draadpaneel

Voordelen tuinomheining draad

 • Onderhoudsvriendelijk: Na de plaatsing hoef je er eigenlijk niets meer aan te doen.
 • Lange levensduur: > 40 jaar, afhankelijk van de kwaliteit en plaatsing.
 • Relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten omheiningen.
 • Verschillende uitvoeringsmogelijkheden: Verschillende vormen, formaten en kleuren zijn mogelijk.
 • Snelle en makkelijke plaatsing is mogelijk.

Zo maak je jouw draadomheining ondoorzichtig

Standaard is een draadomheining doorzichtig. Wil je meer privacy, dan kan je de omheining op verschillende manieren aankleden. Zo vermijd je inkijk, creëer je een decoratieve afwerking en wordt de wind bovendien beter tegengehouden. Enkele mogelijkheden:

 • Kunststofmatten of schermdoek: Goedkoop – Makkelijk te bevestigen – Verkrijgbaar in verschillende kleuren
 • Rietmatten of heidematten: Duurder in vergelijking met andere opties – Natuurlijke look – Verkrijgbaar in verschillende dichtheden
 • Begroeiing zoals klimop of een haag: Aangezien deze moeten groeien zal het een tijdje duren vooraleer de draadomheining volledig ondoorzichtig is.
 • Strips of lamellen: Vlecht je verticaal, horizontaal of diagonaal (bij ruitvormige mazen) tussen de mazen – Verkrijgbaar in verschillende kleuren

TIP: In plaats van voor een omheining met draad kan je ook kiezen voor een tuinscherm. Daarbij is privacy hoe dan ook verzekerd aangezien het standaard volledig ondoorzichtig is. ⇒ Lees hier meer over tuinschermen.

Doe-het-zelven of een vakman inschakelen?

In principe kan je een draadomheining zelf plaatsen. Let wel, het is belangrijk dat de omheining strak aangespannen wordt (niet nodig bij draadpanelen) en waterpas staat. Ze moet ook vastgezet worden in beton, er moeten (kleine) graafwerken gebeuren, … Een omheining met draad plaatsen vraagt dus toch enige kennis en handigheid. Bovendien is de kans groot dat je niet over al het nodige materiaal beschikt. Het zou dan zonde zijn om bepaalde materialen aan te kopen als je ze maar 1x gebruikt.

Schakel je een vakman in, dan ben je verzekerd van kwaliteit, een correcte plaatsing en een mooi eindresultaat. Een vakman beschikt namelijk over de nodige kennis, ervaring én al het nodige materiaal om de klus tot een goed einde te brengen. Jouw draadomheining laten plaatsen door een vakman en benieuwd naar advies en een prijs op maat van jouw wensen en situatie?

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers