Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Omheining.be
banner image

Omheining plaatsen: Mogelijkheden & Prijzen

Door een omheining te plaatsen zorg je voor beveiliging van je grond en bescherming van je privacy. Je kan kiezen voor open of gesloten omheiningen uit verschillende materialen. We overlopen hier vijf punten die je kunnen helpen bij de keuze voor je omheining. Ontdek hier alle mogelijkheden en hun prijzen.

Ga snel naar: open of geslotenmateriaalpoort integrerenzelf of laten plaatseninspiratie

 

1. Open of gesloten omheiningen plaatsen

 

A. Doorkijkbare omheining

Draadafsluitingen:  Doorkijkbare omheiningen kan je onderverdelen in afsluitingsdraad of draadpanelen en hekwerk. De eerste worden het vaakst als afsluiting voor weides of velden gebruikt. In sommige gevallen wordt het ook als omheining van de tuin toegepast. Dit is echter niet aan te raden omdat iedereen dan kan binnenkijken. Als je langs de achterkant van je tuin geen huizen of straat hebt, is het wél interessant om een draadomheining te plaatsen.

Draadafsluitingen zijn de goedkoopste soort afsluitingen. Het enige nadeel is dat ze niet inbraakveilig zijn. Daarom worden ze vooral gebruikt als afsluitingen voor dieren.

Hekwerk: Met hekwerk kan je verschillende kanten uit. Met een kastanjehekwerk ga je voor een landelijke omheining, meestal om moestuintjes of stukken grond af te sluiten. Een sierhekwerk wordt vaak gebruikt om een oprit of voortuin mee te omheinen. Een variant hiervan is spijlenhekwerk, dit wordt vaak bij bedrijven toegepast. Je kan hier een prijs op maat ontvangen voor je omheining.

 

Soort open afsluitingGem. prijs per lopende meter
Standaard draadafsluiting€ 30 à 45 (incl. btw en plaatsing)
Draadafsluiting met bovenbuis€ 45 à 50 (incl. btw en plaatsing)
Draadafsluiting met bovenbuis en betonplaat€ 50 à 75 (incl. btw en plaatsing)
Draadpanelen€ 70 à 90 (incl. btw en plaatsing)
Hekwerk€50 - €150

 

B. Ondoorkijkbare omheining plaatsen

Tuinscherm: Met een niet-doorkijkbare omheining behoud je voortdurend je privacy. Tuinschermen uit hout of beton zijn de populairste uitvoeringen maar er zijn ook kunststof, composiet of gevlochten tuinschermen.

Steenkorven: Steenkorven of schanskorven vormen een omheining met een natuurlijk karakter. Het zijn korven uit gaaspanelen die opgevuld worden met een steen naar keuze. Door te kiezen voor een bepaalde steen heb je zelf de uitstraling van je steenkorven omheining in de hand. Ook deze omheining is volledig gesloten en dus ondoorkijkbaar.

Haagplanten: Je kan ook voor een natuurlijk omheining gaan door een haag te laten plaatsen. Deze beschermt net als tuinschermen of steenkorven volledig je privacy. Voor een haag als omheining wordt het vaakst voor de beukenhaag gekozen. Deze groeit snel en vraagt maar weinig onderhoud. Andere haagplanten zijn taxus, laurier of haagbeuk.

In de tabel hieronder vind je richtprijzen voor het plaatsen van verschillende niet-doorkijkbare omheiningen. Wens je een prijs op maat te ontvangen? Dan kan je op de offertepagina terecht.

 

Soort gesloten afsluitingGem. prijs per lopende meter
Tuinscherm€20 - €250 (afhankelijk van het materiaal)
Steenkorven€50 - €150 (afhankelijk van de opvulling)
HaagplantenVanaf €10 (afhankelijk van de plantensoort)

2. Materiaal & Prijzen omheining

houten omheining plaatsen prijs Hout

Het materiaal dat je gaat gebruiken voor je omheining hangt volledig af van je persoonlijke smaak en je budget. Houten tuinschermen zijn al zeer lang populair en blijven dat ook.

Ze bieden namelijk een warme en authentieke omheining. Afhankelijk van het soort hout zal je omheining er helemaal anders uit zien. Hout heeft enig onderhoud nodig om te voorkomen dat het gaat vergrijzen of rotten door de verschillende weersinvloeden.

 

 

betonplaten omheining Beton

Naast hout staat beton mee aan de kop van vaakst gebruikte materialen voor tuinschermen. Beton is zeer duurzaam en heeft geen onderhoud nodig.

Hout en beton worden ook vaak gecombineerd: bijvoorbeeld betonnen palen tussen de houten tuinschermen of een betonnen blok aan de onderkant om te vermijden dat vocht uit de grond in je houten tuinscherm gaat trekken. Daarnaast bestaan er ook betonnen schermen met een steen- of houtlook. Hier geniet je van het mooie uitzicht van hout en het gemak in onderhoud van beton.

 

 

composiet scherm Kunststof of composiet

Een kunststof omheining kan je in allerlei verschillende kleuren bestellen. Je kan ze ook in hout- of betonlook verkrijgen. Ze vragen helemaal geen onderhoud en zijn tegen alle weersinvloeden bestand.

Bij composiet wordt het beste van hout en kunststof gecombineerd. Je geniet van de authentieke houten uitstraling en het onderhoudsgemak van kunststof. Je hebt keuze tussen WPC composiet, dit is houtvezel of BPC wat bambouvezel is. Dit laatste is duurder dan houtvezel maar wel sterker.

 

 

gevlochten omheining plaatsen Gevlochten omheining plaatsen

Een gevlochten omheining bestaat uit takken die in elkaar gevlochten zijn. Hiervoor worden meestal wilgentakken gebruikt. Dit type afsluiting is zeer milieuvriendelijk omdat deze bomen toch elk jaar moeten geknipt worden. De geknipte takken worden dan zo hergebruikt.

Hieronder vind je richtprijzen per materiaal voor het plaatsen van een omheining. Wens je een prijs op maat te ontvangen? Dan kan je op de offertepagina terecht.

 

 

Materiaal tuinschermGem. prijs per lopende meterGemiddelde levensduur
Hout€10 - €120 (afhankelijk van de houtsoort)10 - 40 jaar
Beton€70 - €150 (afhankelijk van de afwerking)>50 jaar
Kunststof€40 - €130 (afhankelijk van de afwerking)> 40 jaar
Composiet€140 - €200 (afhankelijk van de afwerking)> 40 jaar
Gevlochten€30 - €100 (afhankelijk van het materiaal)10 jaar
Plaatsingskosten: ± €30 à €50 per uur

3. Poort of hek in omheining plaatsen?

Het is perfect mogelijk om een hek of zelfs een automatische poort in je omheining te integreren. In omheiningen voor weides of velden wordt er vaak voor een kastanje hek gekozen. Een automatische poort kan in elk type omheining ingebouwd worden. Door de poort uit hetzelfde materiaal als de omheining te vervaardigen, creëer je één mooi geheel.

 


4. Zelf omheining plaatsen of vakman inschakelen?

Een draadafsluiting kan je zeer gemakkelijk zelf plaatsen. Gaasdraad wordt per rol in de doe-het-zelf winkel verkocht, daar vind je ook draadpanelen. Voor andere tuinschermen is het aan te raden om een vakman in te schakelen. Deze kan namelijk perfect inschatten hoe diep de omheining in de grond verankerd moet zijn om stevig genoeg te zijn. Om je een idee te geven van de kostprijs voor het laten plaatsen van een omheining kan je gratis prijzen op maat ontvangen van verschillende vakmannen uit jouw buurt.

 


5. Inspiratie

Voor je omheining kan je je inspiratie de vrije loop laten gaan. Zo is het mogelijk om verschillende materialen te combineren. In onderstaand voorbeeld worden steenkorven, houten panelen en een stenen ondergedeelte gecombineerd.

Dit levert een unieke en originele omheining op. Bovendien is het interessant om zo de kosten te drukken. Voorbeeld: je houdt erg van steenkorven maar een volledige omheining uit steenkorven is te duur, dan kan je de kosten besparen door gedeeltes uit een andere materiaal te maken. Op deze manier combineer je ook een gesloten en open omheining.

Je kan steeds raad vragen aan vakmannen voor het plaatsen van je omheining. Kom hier eenvoudig met verschillende vakmannen in contact en ontwerp samen jouw droomomheining.

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers