Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Omheining.be
banner image

Houten omheining: mogelijkheden en prijzen

Houten omheiningen zijn ondanks de komst van moderne materialen zoals kunststof en composiet nog steeds erg populair. De warme look en feel van hout is niet te evenaren en veel consumenten die enig onderhoud niet schuwen kiezen dan ook massaal voor de natuurlijke uitstraling van hout. Het aanbod aan houten afsluitingen is vrij uitgebreid en ook op het gebied van afwerkingen valt er flink wat te kiezen. Ontdek in dit artikel wat de verschillende mogelijkheden voor een houten omheining zijn.

Vraag hier vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

afsluiting in kastanje Kastanje omheining

Kastanje omheiningen passen vanwege hun landelijke uitstraling goed bij dierenweides, boerderijen, tuinparken, vijvers, sloten en bospercelen die omheind moeten worden. Maar ook in de tuin komen ze goed tot hun recht. Je kunt met deze houten omheining op relatief goedkope manier flink wat meters terrein afzetten. Kastanjehout is van nature goed bestand is tegen vocht en je hoeft het dus niet te behandelen met olie of beits.

Meer info en foto’s van kastanje omheiningen vind je hier.

 

 

tuinschermen in hout Tuinschermen

Houten tuinschermen zijn ideaal wanneer je een sterke afsluiting wil die lang mee gaat en die veel privacy biedt. Zo’n omheining is relatief snel op te bouwen en kan indien gewenst gecombineerd worden met beton. Door de combinatie van materialen krijg je een sterke omheining die tegen een stootje kan en die toch een mooie natuurlijke uitstraling heeft. Je kunt kiezen uit veel verschillende houtsoorten waardoor het, ook qua budget, aantrekkelijk is om een houten omheining te (laten) plaatsen.

Meer info en foto’s van tuinschermen in hout vind je hier.

 

 

omheining in bamboe

Houten omheining met bamboe

Bamboe is een harde houtsoort met een aantal gunstige eigenschappen. Het is sterk, flexibel en goed bestand tegen vocht waardoor je het buiten zonder verdere behandeling kunt gebruiken. Met bamboe kun je een natuurlijk ogende omheining maken die lang mee gaat en die nauwelijks onderhoud vraagt. Om de bamboe lang mooi te houden kun je het één keer per jaar behandelen met een minerale olie maar dat is niet perse noodzakelijk.

Meer info en foto’s van bamboe omheiningen vind je hier.

 

Houten omheining schors

Schanskorven met boomschors

Afsluitingen met boomschors maakt men meestal van schanskorven die gevuld worden met decoratieschors. De schors is doorgaans afkomstig uit Frankrijk of Portugal en heeft een diepe roodbruine uitstraling. De kleur en de vorm van de schors contrasteren mooi bij het industriële uiterlijk van de schanskorf waardoor de afsluiting een stijlvolle warme uitstraling krijgt die ook goed bij een moderne tuinarchitectuur past.

Meer info en foto’s van schanskorven met boomschors vind je hier.

 

 

 

Prijs houten omheining

De prijs voor een houten omheining wordt bepaald door het soort hout en de wijze waarop het verwerkt is in de afsluiting. Voor een kwalitatieve afsluiting met bamboe betaal je gemiddeld 95 tot 100 euro per scherm (180×180). Dat is vergelijkbaar met de prijs van een hardhouten scherm. Is je budget wat kleiner, dan kun je ook kiezen voor een afsluiting met geïmpregneerd hout, eventueel in combinatie met beton. De prijs van een geïmpregneerd tuinscherm begint ongeveer bij €45. Indien je de omheining laat plaatsen dan komen hier vanzelfsprekend nog plaatsingskosten bij. Deze bedragen gemiddeld 30-40% van de totaalprijs.

Wil je een houten omheining in je tuin laten plaatsen door een professional uit jouw regio? Klik dan hier om naar de offertepagina te gaan en gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen.

 

houten omheining

 

Omheiningen in hout plaatsen

Sommige omheiningen zoals een treillage met kastanje latten kun je eenvoudig zelf plaatsen. Dat geldt ook voor decoratieve bamboematten of boomschorsmatten die je aan een bestaande omheining kunt bevestigen. Tuinschermen zijn in principe ook goed zelf te plaatsen maar wanneer je ze met beton wil combineren dan ontkom je niet aan de nodige graafwerken. Om een strak resultaat te bekomen moeten de betonplaten kaarsrecht in de grond komen te liggen. De palen worden hier dan netjes haaks overheen gezet. Het plaatsen van zo’n hout-beton schutting is vakwerk en vergt niet alleen ervaring maar ook de nodige spierkracht. Heb je zelf die ervaring niet, dan laat je het plaatsen van een houten omheining het best over aan de professional.

 

Hebben omheiningen in hout veel onderhoud nodig?

In principe heeft een houten omheining geen onderhoud nodig. Zelfs geïmpregneerd vurenhout hoef je niet te behandelen. Dat wil zeggen: het is niet strikt noodzakelijk voor de levensduur van het hout. Wil je echter voorkomen dat het hout van kleur gaat verschieten, dan is het aan te raden om het hout periodiek te beitsen of te oliën. Het hout blijft dan lang zijn oorspronkelijke uitstraling behouden en zal minder snel ruw worden door uitdroging in de zon. Indien het geen probleem voor je is dat het hout op den duur wat gaat vergrijzen dan hoef je dus in het geheel geen onderhoud te plegen.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers