Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Omheining.be
banner image

Kastanje omheining: uitvoeringen & prijs

Kastanje omheiningen hebben een landelijke uitstraling en je ziet ze om deze reden vaak terug bij boerderijen, paardenweides, dierenverblijven, en als afrastering bij bospercelen, meren en sloten. Kastanjehout is van nature goed bestand tegen vocht waardoor het erg geschikt is voor allerlei buitentoepassingen. Ontdek hier het aanbod van kastanje omheinigen met hun voor- en nadelen.

Vraag hier vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

De verschillende uitvoeringen van kastanje omheiningen

Een kastanje omheining is te verkrijgen in verschillende uitvoeringen. Elke model of uitvoering heeft zijn specifieke eigenschappen. De keuze van het type is afhankelijk van de functie van de grond die moet omheind worden. Een houten omheining straalt altijd authenticiteit uit. Kastanje omheiningen zijn uitermate geschikt voor landelijke tuinen of gronden. Ontdek hier een overzicht van de verschillende uitvoeringen.

 

treillage kastanje omheining Gekloofde latten (treillage)

Dit type afsluiting is vooral geschikt als omheining bij dierenweides, vijvers, sloten, parkjes en kleine erfafscheidingen. Treillages zijn eenvoudige afsluitingen die bestaan uit verticale latten die met ijzerdraad aan elkaar zijn bevestigd. Ze worden op rollen van vijf tot tien meter lang geleverd en kunnen op eenvoudige manier aan houten paaltjes worden bevestigd. Ze zijn verkrijgbaar in hoogtes van 50 tot 180 cm. Dit type afsluiting is relatief goedkoop en je kunt er grote oppervlakken op economische manier mee omheinen.

 

 

Post and rail omheining in kastanje Post and Rail

Post and rail omheiningen vinden hun oorsprong in Engeland waar ze nog steeds veel gebruikt worden als afsluiting van paardenweides en andere soorten dierenweides. Een post and rail hekwerk bestaat uit een post (paal) en twee of meer rails (liggers). De palen en liggers bestaan uit massief kastanjehout waardoor deze omheining erg sterk is en geschikt voor dierenweides. Paarden, geiten, herten of andere grote dieren kunnen immers niet door dit hekwerk lopen. Je kunt kiezen uit meerdere systemen en de omheining is ook eenvoudig te combineren met schrikdraad.

 

vlechtscherm Vlechtschermen

Vlechtschermen van kastanjehout bestaan uit gekloofde latten. De latten zijn grof gevlochten waardoor het scherm een robuuste landelijke uitstraling heeft. De schermen kunnen zowel horizontaal als verticaal tussen palen geplaatst worden en kunnen dienst doen als tuinomheining, privacyscherm of als windscherm. Kastanje schermen zijn verkrijgbaar in hoogtes tot en met 180 cm. Je hoeft de schermen niet te beitsen of te oliën. Enige verkleuring in de zon is niet te vermijden maar dit doet geen afbreuk aan de kwaliteit of aan de natuurlijke uitstraling van het scherm.

 

 

afsluiting verticale latten Verticale latten

Bij dit type afsluiting zijn de verticale kastanje latten op een houten frame gespijkerd. Het voordeel hiervan is dat de latten dicht op elkaar zitten waardoor je geen doorkijk meer hebt. Dit in tegenstelling tot een vlechtscherm waarbij je op de plaats waar de latten om de paal zijn gevlochten, vaak toch nog openingen houdt. Voor de productie van een scherm met verticale latten is meer hout nodig waardoor dit type scherm duurder is dan een vlechtscherm. Kastanje omheiningen met verticale latten zijn verkrijgbaar in hoogtes van 150 tot 200 centimeter.

 

Poort voor een kastanje omheining

Speciaal voor afsluitingen van kastanjehout zijn er poorten te koop die qua uitvoering en stijl goed passen bij de landelijke uitstraling van de omheining. Denk bijvoorbeeld aan een Franse rondhoutpoort die volledig van kastanjehout is gemaakt. Je kunt kiezen uit een afwerking met punten maar ook een ronde of vlakke afwerking is mogelijk. Ook voor een post en rail omheining zijn genoeg bijpassende eikenhouten poorten in Engelse stijl te vinden. Om er te kunnen doorrijden met een voertuig, kan je ze in twee delen laten maken.

 

 

Levensduur van een omheining in kastanje

Door de natuurlijke resistentie tegen schimmels en insecten gaat een kastanje omheining minimaal 15 tot 25 jaar mee. De levensduur is afhankelijk van de dikte van het hout en de wijze waarop het hout geplaatst is. Hout dat niet in direct contact staat met grondvocht zal veel langer meegaan dan hout dat constant nat is. De dikte van het hout speelt ook een rol. Zo zullen de dikke kastanje palen in een post & rail-omheining langer meegaan dan de dunne latten in een treillage. Ten slotte speelt ook de kwaliteit van het een rol. Hoe dan ook zijn omheiningen in kastanje een interessante aankoop.

 

Prijs kastanje omheining

Gevlochten tuinschermen: 100 tot 125 euro
Treillage (rol van vijf meter breed, 105 cm. hoog): 65 tot 95 euro
Kastanjescherm met verticale latten: 155 – 175 euro

 

Tip: op zoek naar de beste prijs? Vraag nu gratis prijzen op maat aan bij aannemers uit uw regio. Nadien vergelijk je zelf welk bedrijf de beste offerte heeft. Prijzen vergelijken loont!

 

 

Verschil Frans en Engels kastanje hekwerk

Vaak zijn de Engelse hekwerken wat ruwer (nonchalanter) van structuur dan de Franse treillages. De afstand tussen de spijlen bedraagt meestal 8 tot 10 centimeter en de gebruikte latten kunnen vrij kronkelig zijn. De Franse hekwerken hebben meestal een kleinere spijlafstand (4 tot 5 centimeter) en de kastanjelatten zijn wat zorgvuldiger geselecteerd. Over het algemeen zijn de Franse hekken dus beter van kwaliteit, maar ook duurder dan de Engelse.

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers