Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Omheining.be
banner image

10 inspiratievoorbeelden voor een moderne omheining

Op zoek naar inspiratie voor een omheining die perfect past bij de moderne en strakke look van jouw woning? Goed nieuws, want een moderne omheining is mogelijk in verschillende materialen en uitvoeringen. Je vind dus zeker een exemplaar dat past bij jouw smaak en wensen. In dit artikel zetten we alvast 10 mooie inspiratievoorbeelden van moderne tuinafsluitingen op een rijtje.

 

Moderne omheining met steenkorven

Steenkorven zijn dé moderne omheiningen bij uitstek, ideaal om jouw woning en tuin een strakke en stijlvolle afwerking te geven. Steenkorven bestaan volledig uit gegalvaniseerd staal, wat voor een groot deel bijdraagt aan de moderne look. Ook de opvulling van de schanskorven is bepalend voor de uitstraling.

De meest moderne look krijg je als je kiest voor zwarte of grijze steenkorven met vierkante rasters en een opvulling met grijze stenen.

 

moderne afsluiting

1) Bij bovenstaand voorbeeld werd gekozen voor grijze schanskorven en een opvulling met grote, lichtgrijze breukstenen. Zoals je ziet is het mogelijk om steenkorven slechts gedeeltelijk op te vullen en bepaalde delen zonder opvulling te laten. Hou er dan wel rekening mee dat er doorkijk is waardoor je minder privacy hebt.

 

moderne afsluiting

2) Ook hier werd gekozen voor grijze steenkorven, maar met een opvulling met kleinere stenen. Het creëert een totaal andere, maar nog steeds moderne look.

 

TIP: Als je een omheining wil laten plaatsen, in welk materiaal dan ook, doe je er goed aan een vakman in te schakelen. Deze kan je niet alleen adviseren over de verschillende materialen en mogelijkheden voor jouw situatie. Een vakman kan ook de plaatsing van de afsluiting op zich nemen. Zo ben jij verzekerd van een mooi resultaat en kwaliteit op lange termijn. Interesse in advies en een prijs op maat? Vrijblijvend offertes aanvragen kan via de offertepagina

 

 

Moderne betonnen afsluiting

Het hoeft geen twijfel dat beton als materiaal beter past bij een moderne stijl dan klassieke stijl. Bij het horen van het woord ‘betonafsluiting’ denken velen onmiddellijk aan een koele en lelijke omheining. Tegenwoordig zijn betonnen omheiningen echter mogelijk in verschillende looks en uitvoeringen.

Zo kan er op verschillende manieren gebruik gemaakt worden van beton bij een omheining. Of je kiest voor een volledig betonnen afsluiting, of voor een afsluiting waarbij slechts een gedeelte uit beton bestaat. Lees hier meer over deze mogelijkheden.

Erg populair en uiterst strak en modern zijn de betonnen muren of keerwanden die dienst doen als moderne tuinafscheiding.

 

moderne betonnen afsluiting

3) Hier werden betonnen keerwanden gebruikt als tuinafsluiting. De draadafsluiting met klimop zorgt voor een warme en natuurlijke touch naast de strakke look van de moderne afsluiting in beton.

 

moderne omheining

4) Hier zie je betonnen muren als afsluiting. Weet dat je met een betonnen aflsuiting niet alleen kiest voor een strakke look, maar ook voor een onderhoudsvriendelijke en sterke afsluiting met een lange levensduur.

 

 

Moderne tuinafsluitingen in hout

Het aanbod aan houten omheiningen is erg uitgebreid en ook op vlak van afwerkingen en kleuren is er een grote keuzemogelijkheid. Wie denkt dat een houten afsluiting enkel past bij een klassieke woning en tuin heeft het dus mis.

 

moderne afsluitingen tuin

5) Op bovenstaande foto zie je een voorbeeld van een houten tuinscherm. Het meest moderne resultaat krijg je als je kiest voor een uitvoering met rechte balken, zonder al te veel rondingen, hoekjes en kantjes.

 

moderne tuinafscheiding

6) Wil je een strakke, moderne omheining in hout die ook heel wat elegantie uitstraalt? Dan is een afsluiting met lamellen de ideale keuze. Waar sommige houten afsluitingen soms nogal bombastisch kunnen overkomen, is dat met een lamellen omheining helemaal niet het geval.

 

 

Modern hekwerk

Met hekwerk kan je alle kanten op. Erg populair is het sierhekwerk, herkenbaar aan zijn sierlijke motieven en vormen. Sierhekwerk is vrij druk en past beter bij klassiekere woningen en tuinen.

Voor moderne tuinafsluitingen kies je beter voor spijlenhekwerk. Dat is eigenlijk de strakke variant van het sierhekwerk. Spijlenhekwerk bestaat uit verticale metalen spijlen, waardoor het een strakke en moderne look heeft. Voor extra veiligheid, of gewoon omdat je het mooi vindt, kan je ook kiezen voor extra afwerkingen. Denk maar aan een puntenrand bovenop de afsluiting. Natuurlijk, hoe meer extraatjes, hoe drukker en minder modern de afsluiting oogt.

TIP: Vergelijk steeds aanbiedingen van verschillende vakmannen. Zo kan je makkelijk prijzen, materialen, termijnen, realisaties, … vergelijken en kies je het aanbod dat het best past bij jouw verwachtingen en wensen. Vraag vrijblijvend offertes op maat aan bij verschillende erkende vakmannen via de offertepagina.

 

modern hekwerk

7) Op bovenstaande foto zie je een voorbeeld van spijlenhekwerk. Hoewel het ook mogelijk is in andere materialen, koos men hier voor spijlenhekwerk in metaal, een materiaal dat sowieso een meer moderne omheining creëert.

 

 

Moderne draadomheining

Een draadomheining is niet het eerste waar je aan denkt als moderne afsluiting. Via de juiste keuzes is het nochtans perfect mogelijk om tot een trendy exemplaar te komen.

 

draadomheining modern

8) Een draadomheining in zwart bijvoorbeeld (zie onderstaande foto) heeft een veel modernere look dan een standaard exemplaar in groen. Liever geen doorkijk? Er zijn verschillende mogelijkheden om draadomheiningen ondoorzichtig te maken. Via heide- of kunststofmatten, via een zichtdoek, via strips, … Op bovenstaand voorbeeld werd gekozen voor een haag. Goede keuze, want het beperkt de inkijk en doet tegelijkertijd toch geen afbreuk aan de moderne look van de omheining.

 

moderne draadomheining

9) Een andere mogelijkheid is kiezen voor draadpanelen. Draadpanelen zijn duurder, maar wel stabieler, steviger en vormvaster dan de gewone omheiningsdraad op rol. De panelen zijn verkrijgbaar in verschillende maasgroottes en draaddiktes en met verschillende afwerkingsmogelijkheden. Tip: Voor een moderne look kies je best voor een recht draadpaneel zoals op bovenstaande foto.

 

 

Moderne omheining in kunststof

Kunststof staat niet gelijk aan een lompe en fake look. In tegendeel, kunststof omheiningen bestaan tegenwoordig in heel wat verschillende uitvoeringen, texturen, kleuren, … Groot voordeel is dat er heel wat materiaalimitaties mogelijk zijn. Zo kan je een kunststof omheining plaatsen die precies lijkt op een afsluiting in bijvoorbeeld beton of hout.

Door de vele mogelijkheden kan je met een kunststof omheining dus dé look creëren die jij wil. En dat in een sterk en makkelijk te onderhouden materiaal.

 

moderne omheining kunststof

10) Kunststof wordt vaak verward met composiet. Kunststof is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten plastic terwijl composiet een combinatie is van kunststof en hout- of bamboevezels. Tegenwoordig zijn vooral de composiet omheiningen erg populair (zie bovenstaande foto).

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers