Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Omheining.be
banner image

Betonnen omheining

Een betonnen omheining hoeft niet koel, stijf of lelijk te zijn. Tegenwoordig zijn ze mogelijk in verschillende kleuren en looks. Bovendien hoef je niet alleen om veiligheidsredenen te kiezen voor een betonnen omheining. Er zijn nog een heleboel andere voordelen aan verbonden. Meer over de mogelijkheden, voordelen, prijs en het onderhoud van een betonnen omheining vind je hier.

 

Mogelijkheden betonnen omheining

Bij omheiningen kan er op verschillende manieren gebruik gemaakt worden van beton. Zo kan de hele afsluiting in beton zijn. In bepaalde gevallen bestaat slechts een gedeelte van de afsluiting uit beton. We bespreken kort de mogelijkheden.

 

1. Betonplaten

Een betonplaten omheining is verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, verschillend van soort beton, kleur, look / structuur, dikte of vorm.

Standaard betonplaten zijn glad van structuur en in verschillende kleuren beschikbaar. De meest herkenbare kleur is het traditionele lichtgrijs. Standaard betonplaten worden in de meeste gevallen gecombineerd met betonpalen. Deze combinatie is relatief goedkoop, sterk en geeft je afsluiting een industriële look.

Naast de standaard betonplaten, zijn er ook betonplaten met structuur. Deze zijn ideaal wanneer je het niet helemaal hebt voor de industriële uitstraling van egale grijze betonplaten. Zo kan je kiezen voor betonplaten met houtstructuur of baksteenstructuur. Op die manier krijg je niet alleen de voordelen van een betonnen afsluiting, maar kan je ook genieten van een decoratieve uitstraling.

Aangezien beton in verschillende decoratieve structuren en kleuren kan worden afgewerkt, is de keuze groot. Vlechtwerk, houtstructuur, steenmotief, nostalgisch, zuidelijk, romaans, … Het zijn enkele voorbeelden van structuren die je kan kiezen.
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende tuinaannemers.

 

 

hout beton schutting 2. Betonpalen

Betonpalen hoeven niet noodzakelijk gebruikt te worden in combinatie met betonplaten. Betonpalen zijn ook perfect te combineren met bijvoorbeeld houten panelen.

In dat geval bestaat de fundering van de omheining uit betonpalen met 1 betonplaat aan de onderkant. Deze betonplaat doet dan dienst als drager en ter afscheiding van de houten panelen van de bodem. Wanneer het gaat om een grasbodem kan deze namelijk schade toebrengen aan het hout.

Een hout beton schutting zorgt voor een combinatie van voordelen. Beton is sterk en zorgt voor de nodige bescherming. Het hout zorgt voor een natuurlijke uitstraling en contrasteert mooi met de industriële look van het beton.

Natuurlijk gaan de mogelijke combinaties veel verder dan enkel beton-hout. Denk maar aan hout gecombineerd met een kunststof omheining of tuinomheining in composiet.
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende tuinaannemers.

 

3. Betonnen borduren

Zoals we reeds zeiden kan beton makkelijk gecombineerd worden met ander materiaal.

Zo kan er ook enkel voor betonnen borduren gekozen worden, bijvoorbeeld in combinatie met een traditionele draadafsluiting.

Enkel de plaat aan de onderkant van de afsluiting zal bestaan uit beton. Deze zal de draadafsluiting beschermen tegen schade van bijvoorbeeld grasmaaiers. Kortom, je kan genieten van een transparante afsluiting die toch voorzien is van een sterke fundering.

Opnieuw is een betonnen fundering ook mogelijk in combinatie met andere materialen.
Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende tuinaannemers.

 

 

Tuinomheining beton: voordelen op een rijtje

+ Privacy is verzekerd.

+ Doet dienst als geluidsisolator.

+ Het is stevig.

+ Het is bestand tegen wind en watererosie.

+ Vraagt weinig tot geen onderhoud.

+ Verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren.

+ Het heeft een lange levensduur.

 

betonnen afsluiting

 

Prijs omheining beton

De prijs van een tuinomheining in beton is vooral afhankelijk van de gewenste uitstraling en hoogte. Zo zijn betonplaten met structuur vanzelfsprekend duurder dan de standaard betonplaten.

Kies je niet voor een omheining als decoratief element in je tuin, dan zijn de standaard betonplaten de goedkoopste optie. Je betaalt gemiddeld €40 à €50 per lopende meter.

Kies je voor betonplaten met structuur, dan kan je rekenen op een prijs van ongeveer €85 à €95 per lopende meter.

 

Benieuwd naar advies en de kostprijs voor jouw project?
✓ Via onze online offerteservice vraag je gratis offertes aan bij erkende tuinaannemers.

 

 

Onderhoud omheining beton

Een betonnen omheining heeft eigenlijk geen onderhoud nodig. Beton is echter wel poreus, waardoor het na vele jaren kan vervuilen. Daarom kan het nodig zijn om een betonnen omheining na X aantal jaar eens goed te reinigen. Meestal volstaat daarbij een hogedrukreiniger. Om te voorkomen dat je de eventuele gekleurde toplaag beschadigt, is het aangeraden om voor het reinigen even te rade te gaan bij de leverancier van je omheining.

Het beton impregneren met een vocht- en vuilafstotend middel is een andere mogelijkheid. Daardoor zal het beton niet alleen beter beschermd blijven. Het zal ook makkelijker te reinigen zijn.

Aangezien betonplaten cementgebonden zijn, kan kalkuitbloei als gevolg van chemische processen in het beton voorkomen. Meestal verdwijnt dit gewoon vanzelf.

 

schutting beton

 

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers