Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Omheining.be
banner image

Bekaert omheining

Bekaert afsluitingen zijn nog steeds onverminderd populair. Je ziet ze vaak terug bij sportparken, tuinen, bedrijfsterreinen, dierenweides, parkeerplaatsen, … De draadafsluitingen en hekwerken van Bekaert zijn sterk, efficiënt, gaan lang mee en vragen weinig tot geen onderhoud. Alles over de mogelijkheden, eigenschappen en prijzen van een Bekaert omheining lees je hier.

 

Soorten Bekaert omheiningen

Bekaert afsluitingen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Welke je kiest hangt af van je eigen wensen en beschikbare budget. Een overzicht van enkele veel voorkomende omheiningen:

 

1. Bekaert draadomheining met betonplaat

Omheiningen met Bekaert draad worden vaak op een betonplaat geplaatst. Het grote voordeel van plaatsing op beton is dat je er niveauverschillen tussen twee terreinen mee kan overbruggen. Ook voorkom je met zo’n betonplaat dat zand, bladeren of ander vuil aan de onderzijde door het gaas heen kan komen. Een ander voordeel is dat gravende dieren door de fysieke barrière niet meer onder het gaas door kunnen kruipen.

⇒ Richtprijs draadafsluiting: vanaf ± €15 per lopende meter (excl. btw) (afhankelijk van afwerking: bovenbuis, betonplaat)
Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een draadafsluiting kan via de offertepagina.

 

2. Bekaert omheining met gaasdraad

Gaasdraad, ook wel tennisdraad of harmonicadraad genoemd, is ruitvormig geweven gaas voorzien van een laagje PVC. Dit type gaas wordt veel toegepast omdat het erg veerkrachtig, vormvast en sterk is. In combinatie met een bovenbuis kan je gaasdraad ook laten begroeien met klimop of andere klimplanten.

Gaasdraad is niet alleen geschikt voor de omheining van tuinen, maar ook als afsluiting van parken, speelterreinen, bedrijfsterreinen, sportvelden, … Het gaat erg lang mee en door de plastic coating blijft het ook zijn oorspronkelijke uitstraling behouden. Het is verkrijgbaar in de kleuren zwart en groen.

⇒ Richtprijs gaasdraad (rol van 25m, hoogte 1m): ± €85 voor (excl. btw)
Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een draadafsluiting kan via de offertepagina.

 

3. Omheining met draadpanelen

Draadpanelen zijn in uiteenlopende draadsterktes en maaswijdtes verkrijgbaar. Meestal hebben de panelen rechthoekige mazen. De draden zijn dan niet in elkaar gevlochten maar aan elkaar gepuntlast. Hoe dikker de draad, des te sterker het paneel. In tegenstelling tot gaasdraad kan je bij dit type afsluiting kiezen uit meerdere decoratieve uitvoeringen.

⇒ Richtprijs draadpanelen (1m hoogte): ± €30 à €40 per lopende meter (excl. btw)
Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een draadpanelen kan via de offertepagina.

 

voorbeeld bekaert omheining

 

Voor- en nadelen van een Bekaert afsluiting

Bekaert omheiningen hebben hun eigen specifieke eigenschappen. Een overzicht:

Voordelen

 • Weinig tot geen onderhoud.
 • Kan nagenoeg overal toegepast worden.
 • Zeer lange levensduur.
 • Sterk en vormvast.
 • Biedt goede bescherming tegen ongenode gasten.
 • Kan als ondergrond dienen voor klimplanten.

 

Nadelen

 • Transparant: weinig privacy

Dat kan je oplossen door de omheining te laten begroeien met klimplanten of met privacyschermen. Een tuinscherm is een andere optie. Daarbij is privacy verzekerd aangezien het volledig is afgesloten.

 

Bekaert omheining zelf plaatsen of een vakman inschakelen?

Een Bekaert-omheining kan je in principe zelf plaatsen. Toch vraagt enige ervaring om ze strak en volledig waterpas te krijgen. Bij een omheining met betonplaten zullen er bovendien graafwerken verricht moeten worden. De kans bestaat dus dat je niet over de nodige materialen beschikt.

Je doet er daarom goed aan een vakman in te schakelen. Deze beschikt over het nodige gereedschap én je zal ook verzekerd zijn van een correcte en kwalitatieve plaatsing van jouw omheining. Vrijblijvend offertes op maat aanvragen voor een Bekaert omheining bij professionals kan via de offertepagina.

 

voorbeeld draadpaneel

 

Beschikbare formaten

Een draadafsluiting kan je, afhankelijk van het type draad, tot wel vier meter hoog maken. De hekwerken of draden zijn probleemloos aan elkaar te koppelen waardoor de lengte van de omheining in principe onbeperkt is. Bij Plasitor systemen maakt men gebruik van horizontale spandraden die ervoor dienen om het gaas te stabiliseren. Door de spandraden kan het gaas nagenoeg niet ingedrukt worden en blijft het strak.

 

Klimop als begroeiing van Bekaert draad

Draadafsluitingen kan je perfect laten begroeien met klimop of een ander soort klimplant. Kies wel een goede draadkwaliteit en zorg ervoor dat de schermen goed strak gespannen worden voor een strak en egaal resultaat. Een bovenbuis is altijd nodig om te voorkomen dat het gaas aan de bovenkant door het gewicht van de planten doorbuigt.

Het duurt ongeveer 2 tot 3 jaar voordat een scherm redelijk begroeid is. Gemiddeld heb je daarvoor 6 planten per meter nodig. Indien je vanaf het begin al voldoende privacy wil, kan je ook heidematten aan de schermen vastmaken. Hier kan de klimop dan tegenaan groeien. Door de structuur van de matten kunnen de wortels zich goed hechten en kan de klimop goed tot ontwikkeling komen.

 

Creëer privacy via schermen en lamellen

Een Bekaert draadomheining biedt standaard geen bescherming tegen inkijk. Is privacy gewenst? Je kan de schermen voorzien van kunststof matten of matten van een natuurlijk materiaal zoals bamboe of heide. Deze matten kunnen dan met een binddraad aan de bestaande omheining bevestigd worden.

Een andere optie is het gebruik van kunststof lamellen. Dit zijn dunne kunststof stroken die je tussen de mazen van het hekwerk kan vlechten. Het kost wat meer tijd om ze te bevestigen in vergelijk met een mattensysteem, maar je kan er verschillende patronen mee weven en de stroken zijn volledig geïntegreerd in het scherm zelf. Andere soorten tuinomheiningen (in beton, hout, ..) verzekeren je dan weer automatisch privacy.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & bespaar
 • Gespecialiseerde plaatsers