Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Omheining.be
banner image

Goedkope omheining: materialen en prijzen

Er zijn voldoende materialen te koop voor een goedkope omheining voor de tuin. In dit artikel vind je een opsomming van een aantal van deze manieren om de tuin of het erf op een economische manier te omheinen en je komt ook meer te weten over de voor- en nadelen ervan.

 

Goedkope omheining uit kastanjehout (treillage)

afsluiting in kastanje Een van de goedkoopste afsluitingen is een omheining met gekloofde kastanje latten (treillage). Dit type omheining is vooral geschikt voor wat lagere afsluitingen tot ongeveer 1 meter hoog. Het is niet de meest robuuste afsluiting en biedt niet veel privacy, maar dat is ook niet altijd nodig. Een kastanje omheining is erg geschikt voor het omheinen van dierenweides, parkjes, vijvers, sloten en bospercelen.

Voordelen: gemakkelijk zelf te monteren met wat kastanjepaaltjes, relatief lange levensduur.
Nadelen: weinig privacy, niet erg robuust.

Prijs: 13-19 euro per lopende meter (105 cm hoog)

Meer informatie over kastanje omheiningen vind je hier.

 

Draadafsluiting

draadafsluiting tuin Draadafsluitingen zijn er in vele soorten en maten. De goedkoopste manier is om bij de bouwmarkt een doe-het-zelf systeem te kopen dat bestaat uit afsluitingsdraad en metalen palen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor reeds afgewerkte afsluitingen. De draadafsluiting laten begroeien met klimplanten is perfect mogelijk, mits je een bovenbuis plaatst. Wil je direct privacy, dan kan je ook privacyschermen gebruiken en deze tegen de afsluiting monteren.

Voordelen: sterk, stabiel, laten begroeien met klimplanten is mogelijk.
Nadelen: veel inkijk, industriële uitstraling

Prijs: 50-70 euro per lopende meter (incl btw en plaatsing) voor een draadafsluiting + bovenbuis + betonplaat

Meer informatie over draadomheiningen vind je hier.

 

Houten tuinschermen (geïmpregneerd)

tuinschermen Met houten tuinschermen kan je een goedkope omheining maken die veel privacy biedt en die ook nog eens lang meegaat. Wanneer je strikt op het budget moet letten, dan kan je best kiezen voor geïmpregneerde tuinschermen die je plaatst tussen geïmpregneerde houten palen. De palen kan je dan met paalpunten in de grond vastzetten of met beton dat je zelf aanmaakt. Wanneer je de plaatsing zelf doet, vallen de kosten erg mee en kan je gemiddeld 10 tot 15 jaar van je privacy genieten.

Voordelen: veel privacy, stabiele afsluiting, lange levensduur, natuurlijke uitstraling
Nadelen: zonder behandeling gaat het hout op den duur vergrijzen

Prijs: 25-30 euro per lopende meter (180 cm hoog).

Meer informatie over houten omheiningen vind je hier.

 

Betonnen omheining

omheining betonpanelen Betonnen omheiningen zijn erg sterk, gaan een leven lang mee en je hebt er na plaatsing eigenlijk geen omkijken meer naar. Standaard betonpanelen vormen een redelijk goedkope omheining en je kan ze desnoods schilderen als je de grijze kleur niet mooi vindt. Wil je liever wat meer uitstraling, dan zal je moeten kiezen voor de wat duurdere panelen die voorzien zijn van een decoratieve afwerkingslaag.

Voordelen: erg sterk, gaan een leven lang mee, geen onderhoud
Nadelen: de standaard gladde panelen ogen wat saai en koel

Prijs: 35-45 euro per lopende meter

Wil je meer weten over het omheinen van de tuin met betonplaten, kijk dan hier.

 

 

Goedkope omheining met matten

Mocht je een bepaald type omheining niet zo mooi vinden of vind je dat je te weinig privacy hebt, dan kan je ervoor kiezen om te werken met privacyschermen of matten. Deze kan je eenvoudig aan een draadafsluiting of een ander soort omheining vastmaken. Dit soort matten is in verschillende materialen te koop zoals bamboe, houtschors, kokos of heide. Je kan ze laten begroeien met klimplanten of onbegroeid laten. Ze hebben ook een decoratieve functie; je kan er een saai draadhekwerk toch een natuurlijke uitstraling mee geven.

Voorbeelden van een omheining met bamboe matten vind je hier.

 

Offertes op maat van jouw project ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde plaatser en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & bespaar
  • Gespecialiseerde plaatsers